Gældssanering – sådan virker det

0
278

Der er mange danskere, der står med en stor gæld, og det kan være svært at se håbet for enden af tunnelen. Men gældssanering er en mulighed for at få et bedre overblik over din økonomi, og for at komme af med din gæld på en ordentlig og fornuftig måde.

Hvad er gældssanering

Gældssanering er en ordning, der er rettet mod personer, der har en gæld, der er større end deres årsindkomst. Gældssanering giver dig mulighed for at få en afdragsordning på din gæld, og for at undgå at blive taget i pant i dine ejendele. Gældssanering er ikke for alle. Hvis du har en gæld, der er mindre end din årsindkomst, så kan det være en fordel for dig at overveje andre muligheder, før du vælger gældssanering. Gældssanering er dog en god mulighed for at få et bedre overblik over din økonomi, og for at få din gæld ned på et fornuftigt niveau. Gældssanering giver dig mulighed for at få en afdragsordning på din gæld, og for at undgå at blive taget i pant i dine ejendele. Det er din egen sagsbehandler, der undersøger din økonomi, og hvorvidt du kan blive godkendt til gældssanering.

Sådan virker gældssanering

Først og fremmest så skal du have fat i de rette dokumenter, som du skal sende til skifteretten. Du skal bl.a. bruge din årsopgørelse, som skal godkendes af din sagsbehandler. Din ansøgning kan blive afvist, hvis du ikke har de korrekte papirer, og derfor er det vigtigt, at du sørger for at have alle de nødvendige papirer og dokumenter, inden du sender din ansøgning. Derefter skal du fysisk møde op i retten, hvor du skal forklare, hvorfor du ikke er i stand til at betale din gæld. Derefter skal du gennemgå en række samtaler med en sagsbehandler, hvor du skal fremlægge dine økonomiske forhold, og hvor sagsbehandleren skal vurdere din økonomi, og om du kan blive godkendt til gældssanering. Din sagsbehandler kan vælge at få en advokat til at kigge på din økonomi, og det er din sagsbehandler, der holder øje med, om du følger de aftaler, der er indgået.

Hvem kan få gældssanering?

Du skal være fyldt 18 år og have bopæl i Danmark for at kunne søge om gældssanering. Derudover skal din gæld være større end din årsindkomst, og du skal have afdraget på din gæld. Hvis din gæld er større end din årsindkomst, og hvis du har afdraget på gælden, samt at gælden ikke er stiftet af uansvarlighed, så kan du godt blive godkendt til gældssanering.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her